Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olvasói levél
  2007-12-21 09:03:08, péntek
 
  Tisztel Hölgyek és Urak!

A csatolt levél nem politikai támadás, nem pártpolitika, "csak" észrevétel.
Kérem olvassák el!


Tisztelt Házelnök Asszony, tisztelt Alelnök Urak, tisztelt Pártelnök Asszony és Urak, tisztelt Frakcióvezető Asszony és Urak!




Hónapok óta foglalkoztat a gondolat, hogy hangot adjak-e mondandómnak? Úgy döntöttem, hogy megosztom Önökkel a számomra problémás kérdést, miszerint: van e valós parlamenti képviselete ma Magyarországon valamennyi választópolgárnak?

Most aktuális, mert olyan szavazáson vagyunk túl, mely hosszútávon meghatározza a Nemzet sorsát, és ebbe nem volt beleszólásunk.

Nem, nem jobb-, vagy bal-, vagy liberális kérdés ez.

Önök, 386-an, De mégsem, hiszen mi, választópolgárok ,,csak" 176 képviselőt választhatunk, ami a pártok listáin bejutott képviselők számánál is kevesebb! Mert ugye, listán 210 Honatya képviseli a pártját! Meglehetősen furcsa, hogy kevesebb az egyéni képviselő, mint a listás.

De nézzük csak, hogyan is működnek Önök, ott az Ország Házában:

A pártok frakciókat hoznak létre, ahol aztán az esetek többségében, előre meghatározzák hogy támogatnak, vagy elleneznek egy előterjesztést. Mi, választópolgárok az egyénre, az emberre szavaztunk, mert feltételeztük, hogy a demokratikusan választott képviselőnek joga a lelkiismerete szerint szavazni! Ez nem igaz, mert a mai Magyar Parlamentben a frakciófegyelem fontosabb a lelkiismeretnél, fontosabb a választópolgár Alkotmány által biztosított jogánál!

Hát ez az én nagy problémám! Párt hovatartozástól függetlenül a frakciófegyelem.

A Parlamentben, nem pártképviseletnek, hanem KIZÁRÓLAG népképviseletnek van helye!

Ha marad a jelenlegi választási mechanizmus, akkor is az egyéni képviselők számának kell többségben lennie, és frakciófegyelmet kizárólag a listán bejutott, de kisebbségben lévő képviselők gyakorolhassanak!

Úgy gondolom, hogy valamennyi, a frakciófegyelmen alapuló döntésük alkotmány-, és népellenes!




Tudják, van egy általánosan beigazolódott észrevételem: Legyen az Önkormányzati-, vagy Parlamenti képviselő, a megválasztását követő 4-5 hónap elteltével, mintegy 85 %-uk mindentudónak, és magasabb rendűnek hiszi magát. Többször elmondtam magam is a mi kis testületünkben, hogy a magasan kvalifikált emberek ,,kint" vannak a választók között. Nekik nem igazán van idejük politizálni, ezért nem akartak sehol sem képviselők lenni. Nos, ne akarjunk mi okosabbak lenni náluk, mert nevetségessé válunk!

Tehát senki ne mondja, hogy mi ezt jobban tudjuk, mert talán ez nem teljesen igaz. Mi, itt ,,lent" lehet, nem tudjuk, de érezzük, hogy valami nagyon nem jól működik - a DEMOKRÁCIÁNK !




Tisztelt Hölgyek és Urak!




Kérem gondolják végig a leírtakat, és tisztelettel várom a válaszukat az alábbi kérdéseimre:




Miért fontosabb a frakciófegyelem, mint az Alkotmány által biztosított választópolgári érdek ?

Ön szerint, mint egyéni Képviselő, hogyan képviseli választókerületében a más ideológiát valló polgárokat? (amikor párt-frakció fegyelemnek eleget téve cselekszik)

Mit tett, vagy várhatóan mit tesz a nemzeti népcsoportok képviseleti jogának megvalósítása érdekében?

Ön, vagy a párjának képviselői hányszor kérdezték meg választóikat egy-egy (pl. a legutóbbi EÜ törvényről), nagyobb horderejű döntés előtt?

Egyet ért Ön azzal, hogy nem a választó feje fölött, hanem helyette kell a döntéseket meghozni?

Egyet ért Ön azzal, hogy a Frakció-, és pártfegyelem kizárólag a listás képviselőkre vonatkozhasson, így biztosítva az egyén döntési szabadságát, biztosítva az Alkotmány 2. § (2) bekezdésében foglaltakat?







A www.valasztas.hu weboldalról töltöttem le:

Képviseleti (közvetett) demokrácia: A képviseleti vagy közvetett demokrácia esetében a nép az általa választott képviselők révén gyakorolja a közhatalmat és népszuverenitásból fakadó egyéb jogait. A képviseleti demokrácia a mai modern demokratikus államok általánosan elterjedt hatalomgyakorlási formája.



Az alaptörvényünk is bizonyára ismert:


1949. évi XX. törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

(kivonatos közlés)

I. fejezet

Általános rendelkezések





§ (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.







Engedjék meg kérem, hogy, egy tökéletesen a Parlamentre illő példával mutassak rá, mit várunk mi el Önöktől:

Önök a Nemzeti válogatott, ahol már nincs helye a klubversenynek!

Azt a ,,stadionon kívül", négy évig kell megvívniuk. De aki bekerült a ,,Nemzeti tizenegybe" , az viselje büszkén, de alázattal a Címeres mezt!




Tisztelt egyéni VK-i Képviselők! Ne hagyják képviselet nélkül a másként gondolkodókat mert ezzel még mélyebb lesz a társadalmi megosztottság!




Áldott Karácsonyt, és Boldog új esztendőt kívánok Önöknek!



2007. december 19.




Tisztelettel:




Sz**** Cs***, független önkormányzati képviselő

Számomra a független képviselőség azt jelenti, hogy képviselője vagyok a jobb oldali, a bal oldali, a liberális, az apolitikus, a református, a zsidó, a katolikus..... embereknek.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: népképviseletnek, gyakorolhassanak, frakciófegyelmet, választópolgárok, népszuverenitást, frakciófegyelmen, lelkiismeretnél, frakciófegyelem, hovatartozástól, választópolgári, alaptörvényünk, vonatkozhasson, klubversenynek, magyarországon, testületünkben, előterjesztést, demokratikusan, megválasztását, választópolgár, köztársaságban, beleszólásunk, gondolkodókat, megosztottság, beigazolódott, önkormányzati, megvalósítása, lelkiismerete, feltételeztük, meghatározzák, mindentudónak, választhatunk, rendelkezések, frakcióvezető, parlamentben, bekezdésében, képviselőkre, csatolt levél, számomra problémás, pártok listáin, egyéni képviselő, pártok frakciókat, esetek többségében, emberre szavaztunk, demokratikusan választott, lelkiismerete szerint, frakciófegyelem fontosabb, választópolgár Alkotmány, jelenlegi választási, egyéni képviselők, listán bejutott, frakciófegyelmen alapuló, általánosan beigazolódott, Tisztel Hölgyek, Tisztelt Házelnök Asszony, Alelnök Urak, Pártelnök Asszony, Frakcióvezető Asszony, Ország Házában, Magyar Parlamentben, Tisztelt Hölgyek, MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA, Magyar Köztársaság, Magyar Köztársaságban, VK-i Képviselők, Áldott Karácsonyt, Sz**** Cs***,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az embernek a társa: hiányzik.  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Paul David Tripp Április 26  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Tehetségtelen gyerek nincs.  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A föld szépségéért  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  A Gömb  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Jó éjszakát  Szent György napi hiedelmek, s...  Semmit ne higgy el  Mosolyogtál már ma?  A fák lelke  Két ember becsülete  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Környezetvédelem  Sokkal bölcsebb a természet,  Esti kép  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Bella István: Zsoltár  A boldogság ült a világvégén  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
csatolt levél, számomra problémás, pártok listáin, egyéni képviselő, pártok frakciókat, esetek többségében, emberre szavaztunk, demokratikusan választott, lelkiismerete szerint, frakciófegyelem fontosabb, választópolgár Alkotmány, jelenlegi választási, egyéni képviselők, listán bejutott, frakciófegyelmen alapuló, általánosan beigazolódott, megválasztását követő, magasan kvalifikált, választók között, alábbi kérdéseimre, nemzeti népcsoportok, párjának képviselői, választó feje, döntéseket meghozni, listás képviselőkre, egyén döntési, képviseleti vagy, általa választott, képviseleti demokrácia, népszuverenitást választott, viselje büszkén, másként gondolkodókat, társadalmi megosztottság, független képviselőség, jobb oldali, népképviseletnek, gyakorolhassanak, frakciófegyelmet, választópolgárok, népszuverenitást, frakciófegyelmen, lelkiismeretnél, frakciófegyelem, hovatartozástól, választópolgári, alaptörvényünk, vonatkozhasson, klubversenynek, magyarországon, testületünkben, előterjesztést, demokratikusan, megválasztását, választópolgár, köztársaságban, beleszólásunk, gondolkodókat, megosztottság, beigazolódott, önkormányzati, megvalósítása, lelkiismerete, feltételeztük, meghatározzák, mindentudónak, választhatunk, rendelkezések, frakcióvezető, parlamentben, bekezdésében, képviselőkre, demokráciánk, képviselőség, pártfegyelem, kisebbségben, pártpolitika, demokratikus, foglalkoztat, észrevételem, nevetségessé, meghatározza, tisztelettel, meglehetősen, képviselőnek, mondandómnak, választóikat, népcsoportok, képviselője, képviseleti, kvalifikált, parlamentre, többségében, tökéletesen, közvetlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.